Vaardigheid 1: Bewust zijn van jezelf


Deel 1 van 7 blogs over vaardigheden om bij jezelf te blijven.

Als je niet bewust bent van jezelf, dan kun je moeilijk keuzes maken, simpelweg omdat je niet met je aandacht bij je werkelijke innerlijk bent maar steeds schippert met de buitenwereld en de ja-maars. Als je niet bewust bent van jezelf, dan kun je lastig het onderscheid voelen tussen jezelf en de ander en kan het zijn dat je toch weer teveel in een situatie terecht komt waarin je eigenlijk niet terecht wilt komen.Als je niet genoeg bewust bent van jezelf kan het zijn, dat je je eigenlijk niet zo lekker voelt, maar je kan niet helemaal je vinger erop leggen omdat ‘alles in je leven toch zo goed lijkt te gaan’.

Echt bewust zijn jezelf betekent dat je met je aandacht bij jezelf bent in plaats van dat je je aandacht en energie versnippert. Dat je voelt dat je een focus hebt. En dat die focus je helpt om je leven zo in te richten dat je makkelijk, licht en vreugdevol kan leven.

Het kan echter wel zo zijn dat als je bewust wordt van jezelf dat je oude pijnen tegen kan komen, of emoties zoals onrust, verdriet, tobben, frustraties of onzekerheden. Maar die willen juist aandacht! Juist door met je aandacht naar binnen te keren wordt alles makkelijker. Het is het oude denken dat het eng is. Dat je bang bent dat je misschien wel dingen tegen komt die daar beter diep verstopt zouden moeten blijven zitten. Niets is minder waar, juist door nu eens echt stil te gaan staan bij jezelf en alles aandacht te geven wat eigenlijk al die tijd al aandacht wilde kan het lichter voor je worden. Wil je aan de hand worden meegenomen? Beluister dan eens een GRATIS geleidemeditatie. KLIK HIER. Dan kun je voor jezelf ervaren wat het met je doet. Wil je een stapje verder gaan en hiermee echt intensief aan de slag gaan, dan is de zeer complete zelftraining: ‘7 vaardigheden om bij jezelf te blijven’, wellicht iets voor jou. KLIK HIER als je hier meer over wilt lezen.

Verlang je ernaar om alles van je af te kunnen schudden wat niet van jou is? Wat je verzwaart? Wil je niet meer vasthouden, maar zo graag loslaten? Het kan ECHT! Zoek voor jezelf iets dat bij je past, maar blijf er niet mee rondlopen. Het is absoluut niet nodig. Ook voor jou is een makkelijk, licht en vreugdevol leven weggelegd!

2016 Copyright Roos Plagge©. Wil je dit artikel gebruiken, dat kan! Neem dan onderstaande tekst over met een werkende link: Dit artikel is geschreven door Roos Plagge. Wil je de Inspiratie mail ontvangen? Schrijf je dan in viawww.lichterlevenacademie.nl en ontvang de gratis de zelftraining "Licht toelaten".


0 keer bekeken

​Bank gegevens: NL54 INGB 0007 3904 48 Roos Plagge

Lichter Leven Academie is een onderdeel van Roos Plagge

Kvk nummer: 24355239

BTW nummer: NL001571799B71

© Lichter leven academie Brielle

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Volg mij