Omgaan met tegenslagen


Soms kan het lijken alsof er ineens zoveel tegelijk in je leven gebeurt dat je het niet meer kunt bijhouden. Of het valt je tegen dat iets niet is gelukt, waar je al een hele tijd mee bezig was. Of je hebt bepaalde tegenslagen waardoor je door het bos de bomen niet meer ziet.

Je kunt op twee manieren kijken naar je tegenslagen. Ofwel je gaat er helemaal in mee, je laat je erin opgaan, gaat erover klagen en treuren en verliest het overzicht. Ofwel je verbreedt je horizon en vraagt je het volgende af:

- Welke grote stap wilde ik al een hele tijd maken?

- Waar verlang ik eigenlijk al een hele tijd naar?

- Op welke manier helpt deze tegenslag mij om te

krijgen waar ik eigenlijk voorheen naar verlangde?

- Wat heeft deze tegenslag mij opgeleverd?

Kijk bijvoorbeeld naar dit slechte weer. Wow, wat een tegenvaller na zoveel mooie zomerse weken. Misschien had je al je kledingkast uitgeruimd met de winterkleding, had je je korte broeken alweer opgezocht en nu moet je ineens weer je sjaal en dikke truien tevoorschijn halen.

Maar als je nu echt om je heen kijkt, je horizon verbreedt. Zie je ook dat het best wel droog was de laatste maanden? Dat nu er zoveel water naar beneden valt al het groen de kans heeft gekregen om tot ‘onploffing’ te komen. De natuur is nu echt prachtig! De bomen, struiken en bloemen grijpen hun kans om het loof vol te zuigen met al dat vocht dat nu aanwezig is. Het gras springt letterlijk uit de grond en is een feest voor de dieren die het op mogen grazen.

En straks als de zon weer schijnt is alles echt op zijn mooist!

1. Waar kun je mee beginnen om beter om te gaan met tegenvallers:

Als je nu nog eens naar de tegenvaller in je leven kijkt. Kijk dan eens wat er tot bloei heeft kunnen komen hierdoor?

2. Blijf uit de valkuil om jezelf als slachtoffer te zien, sta open voor inzichten wat het je oplevert.

3. Durf te leven! Je weet dat het leven tegenvallers kan hebben, je weet ook dat het leven verder gaat en er weer nieuwe mogelijkheden komen. Richt je daarop!

Zelf geloof ik niet in een leven waarin je moet lijden (met lange IJ) om te kunnen groeien. Je kunt zeker ook groeien door heel Bewust te Zijn en te kiezen voor alles wat je pad Lichter maakt en wat je steunt om je werkelijke zelf te zijn. Dat is een levensstijl die echt niet zo moeilijk is, maar daar heb je wel wat vaardigheden voor nodig.Ik bied een life training hiervoor aan en een thuistraining waarin je verschillende vaardigheden kunt leren. In beide trainingen wordt het op een andere manier aan je geleerd.Wil je hier meer over lezen? kijk dan bij de de jaartraining Awakening your Light Body. Klik hier voor meer informatie.Of bij de thuistraining waarin je vaardigheden leert om bij jezelf te blijven: ‘7 vaardigheden om bij jezelf te blijven’.

Klik hier.

2016 Copyright Roos Plagge©. Er rust copyright op alle teksten. Gratis delen en gebruiken is mogelijk met mijn toestemming, neem dan even contact met me op. Dit artikel is geschreven door Roos Plagge. Wil je de Inspiratie mail ontvangen? Schrijf je dan in via www.lichterlevenacademie.nl en ontvang de gratis de zelftraining "Licht toelaten".


0 keer bekeken

​Bank gegevens: NL54 INGB 0007 3904 48 Roos Plagge

Lichter Leven Academie is een onderdeel van Roos Plagge

Kvk nummer: 24355239

BTW nummer: NL001571799B71

© Lichter leven academie Brielle

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Volg mij