Van binnen naar buiten leven in plaats van van buiten naar binnen!


Hoe kun je makkelijk en vloeiend leven? Zonder te blijven hangen in problemen, emoties of gedachten? Lees eens aandachtig onderstaand artikel door. Terwijl je het leest zou je eens stil kunnen staan bij jouw manier van leven, zodat je voor jezelf de makkelijkste weg kunt vinden met de meeste vrijheid en geluk! Leef jij van buiten naar binnen? Of van binnen naar buiten? Als je van buiten naar binnen leeft ben je altijd bezig met de buitenwereld, je identificeert je met mooie dingen, maar ook met ongemakken die op je pad komen. Op deze manier maak je je afhankelijk van wat er in je leven gebeurt. Het is nu de tijd dat je leert om zelf de regie terug te krijgen over je eigen leven. En de regie wordt aangestuurd van diep van binnen in jezelf. Als je zo kunt leven, leef je van binnen naar buiten. Het is een proces van bewustwording op weg naar zuiver jezelf zijn. Het begint met je te realiseren dat je niet de buitenlaag bent, maar dat je bent wat je diep van binnen voelt. Als ik je vraag wie je bent, zul je waarschijnlijk antwoorden vanuit je ego, je persoonlijkheid. Je bent dit of dat beroep, je zegt misschien waar je woont en vertelt wat over de gezinssamenstelling. Maar dat is niet WIE je bent. Omdat de buitenlaag concreet is heb je de neiging om de buitenlaag in te gaan. Wie is dan je werkelijke ik, moeilijk te omschrijven en hoe kom je daar?

Als je als baby geboren wordt, ben je nog zuiver. Baby’s nemen nog heel sensitief de omgeving waar. Een moeder die angst voelt, maar tegenovergesteld doet naar haar kind alsof er niets aan de hand is, maakt juist het kind angstig. Omdat het kind nog heel zuiver bij zijn gevoel staat. Baby’s en kinderen staan nog erg dicht bij de bron waar ze vandaan komen. Tijdens de jeugd leert je ziel te functioneren in je lichaam, omgaan met materie, zintuigen, hersenen. Daar ben je zoveel mee bezig zodat je je ziel vergeet. Zo bouwt zich een ego, een persoonlijkheid op . Je ziel verpersoonlijkt zichzelf. Dat is een natuurlijk proces wat we allemaal meemaken hier op aarde. Het is niet meer, ik ben een ziel, ik heb een persoon en lichaam, maar, ik ben een persoon en heb een ziel. Het zijn gedachten die ons verpersoonlijken, die oordelen, invullen, verwachten. Hersenen produceren gedachten, onophoudelijk. Waarom zou dit de zuiverste uitdrukking zijn van wie je bent? Waarom niet een ander proces in je lichaam? Bijvoorbeeld je spijsvertering, het groeien van je haar of nagels? Dat ben je toch ook niet? Het denken hoeft niet gestopt te worden, gedachten mogen komen. We kunnen er anders mee omgaan. Gedachten zijn als botsautootjes, ze krioelen dor elkaar en je kunt er naar kijken of je kan in zo’n botsautootje gaan zitten en meedoen. Als je kiest voor een positie aan de zijlijn, zal je merken dat de autootjes langzamer gaan bewegen en botsen en dat het geleidelijk stil wordt op de kermis. Loskomen van de gedachte begint met het aan de zijlijn staan van de gedachte en je realiseren dat je niet je gedachten bent. Je hoeft niet je gedachten af te breken of stil te zetten, juist niet. Uit je gedachten komen ook wijsheden en inzichten die je hebt vergaard gedurende de jaren. Iedereen kan het leren om om te gaan met de gedachtestroom en er niet in mee te gaan, je er niet tegen te verzetten, je zult merken dat het dan vanzelf rustiger wordt. Wie ben je dan wel? Als je diep van binnen voelt voel je iets, iets dat je niet kunt definiëren, maar het is er wel. Je kern, je diepste zijn of welke term jij er zelf aan wilt geven. Als je je eerst al bewust bent geworden dat je niet je mentale processen bent en deze kunt laten zijn voor wat ze zijn, komt de volgende stap.

Nu word je je bewust van wat je voelt. Voel eens niets anders dan alleen wat er in je lichaam gebeurt. Sta eens alle sensaties in je lichaam toe, elke spanning, druk, brok of wat dan ook. Deze sensaties merken we natuurlijk ook in ons dagelijkse leven. En wat menselijk is om te doen is dat als je iets voelt er meteen een actie op te zetten. Of we oordelen over wat we voelen, dan wordt een sensatie belast met een emotie. Kun je je emoties onderscheiden van je gevoel? Emoties wijzen geen uitweg uit een situatie. Dat komt omdat emoties altijd gedachten zijn over een sensatie in je lichaam. En het zijn juist je gedachten over een gevoel die je steeds weer in dezelfde moeilijke situatie brengen. Een gevoel is iets dat diep uit jezelf komt, een verlangen. Dit is altijd de uitweg uit een situatie, vanuit dit gevoel kunnen kwartjes op zijn plek vallen. Dit diepe gevoel, je essentie, wat je voelt dat je werkelijke bent, van daaruit komen verlangens. Het universum ontvouwt zich naar je verlangens. Wees je heel bewust van waar je naar verlangt. Wat er nu op je pad is gekomen is er om jou levenslessen te geven. Hoe wrang het soms ook lijkt. De meest zware levenslessen komen uit de meest diepe onbewuste processen voort. Geef jezelf de kans om deze processen er te laten zijn er je levenslessen uit te trekken. Je zwakke kanten zijn eigenlijk niet je zwakke kanten, je zwakke kanten zijn niets anders dan gedragingen om bepaalde behoeften invulling te geven, weliswaar op een negatieve manier. Ook dat zijn onbewuste processen, je hoeft het jezelf niet kwalijk te nemen, maar gun jezelf een stuk bewustzijn en vraag jezelf eens eerlijk af wat deze zwakke kant jou oplevert. De behoefte die hieronder zit probeer je te vervullen, is daar ook een andere route naartoe? Het zijn niets dan beperkende overtuigingen die je steeds in dezelfde valkuil laten lopen. Wordt nu eens helemaal bewust van je gedachtestroom, laat die er helemaal zijn, wordt dan eens bewust van je fysieke lichaam, alle sensaties die je daarin voelt en laat ook eens alle energieën, alle gevoelens er zijn zoals ze nu zijn. Zonder oordeel, zonder willen, alleen maar accepteren. Helemaal in het NU. Verruim je bewustzijn. Hoe bewuster en ruimer je je voelt, hoe meer ruimte je jezelf geeft, hoe beter je intuïtie voor je werken kan. Hoe beter je je eigen processen onder ogen durft te zien, hoe duidelijker en meer je vanuit je innerlijk kunt gaan leven! Zie het als een proces om dit te leren, om hiermee om te leren gaan, om bewust hierin te staan. Wees geduldig en volg je proces per dag. Het gaat niet om het doel, maar om het pad dat je hierin bewandeld. De volgende stap in je proces is je een voelen met alles wat er is. Als je volledig al je gedachten er kunt laten zijn, je kunt alle lichamelijke reacties op een situatie er laten zijn, zonder oordelen helemaal vanuit je innerlijk weten, vanuit je innerlijk gevoel reageren op een situatie. Dan voel je, vanuit je innerlijk die verbondenheid met al wat is, zonder oordeel, zonder beperking. Die bron, waar we allemaal mee verbonden zijn is overvloedig met Licht en Liefde. Het is heerlijk om helemaal in contact te staan met je bron, met de bron van het geheel. Dat is kracht, liefde, licht en ruimte! Verwacht gerust veel, wees nu eens niet bescheiden. Deze bron, deze innerlijke energie is onuitputtelijk, liefde is onuitputtelijk. Wees dankbaar voor je zegeningen, zo vergroot je de energie vanuit je verlangen waardoor dit vermeerdert. Geloof dat voor jou alles mogelijk is dat bij je verlangens hoort, anders zou je er niet naar kunnen verlangen, dan zou je het niet kennen, diep van binnen weet je dat het er ook voor jou is. Het zijn slechts je beperkende gedachten die je anders doen geloven. Maar inmiddels weet je dat je niet je gedachten bent, je bent wat je voelt, diep van binnen en voel maar eens goed, laat het er maar eens duidelijk zijn, vergroot het maar eens en voel dat er ongekende mogelijkheden zijn vanuit dit gevoel. Een prachtige zelftraining met een schat aan informatie, geleidemeditaties, werkboekjes en instructievideo's, neemt je gedurende 3 maanden op reis om echt helemaal vanuit jezelf te kunnen leven. Je leert 7 vaardigheden hiervoor. KLIK HIER Of mail mij voor meer informatie info@praktijkbewust-zijn.nl 2016 Copyright Roos Plagge©. Wil je dit artikel gebruiken, dat kan! Neem dan onderstaande tekst over met een werkende link: Dit artikel is geschreven door Roos Plagge. Wil je de Inspiratie mail ontvangen? Schrijf je dan in via www.lichterlevenacademie.nlen ontvang de gratis de zelftraining "Licht toelaten".

2016 Copyright Roos Plagge©. Er rust copyright op alle teksten. Gratis delen en gebruiken is mogelijk met mijn toestemming, neem dan even contact met me op. Dit artikel is geschreven door Roos Plagge. Wil je de Inspiratie mail ontvangen? Schrijf je dan in via www.lichterlevenacademie.nl en ontvang de gratis de zelftraining "Licht toelaten".


0 keer bekeken

​Bank gegevens: NL54 INGB 0007 3904 48 Roos Plagge

Lichter Leven Academie is een onderdeel van Roos Plagge

Kvk nummer: 24355239

BTW nummer: NL001571799B71

© Lichter leven academie Brielle

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Volg mij