Maak tijd voor jezelf!


Tijd voor jezelf De drukte van alle dag is weer in volle gang, kinderen zijn weer naar school, je werk is weer begonnen na de vakantie en daardoor kun je wellicht jezelf even vergeten. Het lijkt nu even de beste oplossing omdat je nu zo alle ballen hoog kunt houden, maar je weet wel dat het beter is om toch echt stil te staan bij jezelf. Alleen….. Wat kom je dan tegen? Wil je dat wel voelen, wil je dat wel toelaten? Soms lijkt het makkelijker om maar weer mee te gaan met de waan van de dag. Maar….. Je weet dat dat een illusie is. Dat het naar je terug zal keren, dat de stress je zal inhalen. De voordelen om even te stoppen en stil te staan bij wat je voelt zijn altijd groter, dan het maar doorrazen, voor je het weet is er weer een week voorbij en ben je helemaal vergeten te genieten! Voordelen om even te stoppen en stil te staan bij jezelf:

  • Je kunt aandacht geven aan wat er echt speelt in jezelf, daardoor kun je heel bewust keuzes maken.

  • Door even te stoppen kun je relativeren en lijken zaken die eerst belangrijk leken, minder belangrijk. Je kunt beter prioriteiten stellen.

  • Als je even stilstaat bij jezelf kun je voelen hoe het eigenlijk echt met je gaat. Als er veel spanningen zijn, dan is dat stilstaan bij jezelf juist zo belangrijk.

  • Door stil te staan bij jezelf verdiept je relatie met jezelf waardoor de relaties om je heen soepeler lopen.

  • En natuurlijk het allerbelangrijkste, je pad wordt weer helder! En durf daar dan ook naar te luisteren. Luister naar jezelf!

2016 Copyright Roos Plagge©. Er rust copyright op alle teksten. Gratis delen en gebruiken is mogelijk met mijn toestemming, neem dan even contact met me op. Dit artikel is geschreven door Roos Plagge. Wil je de Inspiratie mail ontvangen? Schrijf je dan in via www.lichterlevenacademie.nl en ontvang de gratis de zelftraining "Licht toelaten".


0 keer bekeken

​Bank gegevens: NL54 INGB 0007 3904 48 Roos Plagge

Lichter Leven Academie is een onderdeel van Roos Plagge

Kvk nummer: 24355239

BTW nummer: NL001571799B71

© Lichter leven academie Brielle

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Volg mij