Bij jezelf blijven


Kun jij helemaal bij jezelf blijven, weet jij hoe het voelt, hoe het is om echt vanuit jezelf te leven? Soms kun je zo verstrikt zitten in een patroon dat je het niet in de gaten hebt, een patroon waar je al jaren naar handelt.Dat zo gewoon is geworden dat het je blinde vlek is. Maar dat er voor zorgt dat je toch niet helemaal bij je eigen waarheid blijft. Of misschien zelfs je eigen waarheid niet eens helder krijgt. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen blijven hangen in schuldgevoelens, in jezelf naar beneden halen of de ander belangrijker vinden dan jezelf. Als dit dingen zijn die je herkent ga je eigenlijk al weg bij jezelf. Dan volg je je gedachten, je overtuigingen of de ander. En dat is niet wie je bent! Je bent zoveel meer dan dat en er is zoveel meer mogelijk voor jou. De eerste stap is de illusies doorzien. Doorzien dat je niet bij jezelf bent. Dat kun je herkennen doordat je meer bezig bent met de ander dan met jezelf. Dat je je rot voelt als je niet voor jezelf kiest. Dat je je eigenlijk aanpast als je voelt dat dat helemaal niet bij je past. Als je merkt dat je bepaalde gevoelens overneemt van de ander.

Het erkennen dat je het doet is de belangrijke eerste stap. De tweede stap is om mogelijkheden voor jezelf te creëren om er ook daadwerkelijk uit te stappen. Om helemaal bij jezelf te blijven en uit de verstrikking met de ander of de buitenwereld te blijven. Daar heb je vaardigheden voor nodig. Vaardigheden om om te gaan met terugkerende gedachten, met vastzittende emoties, vaardigheden om van binnen naar buiten te leven. Je hebt vast een aantal vaardigheden. Zet de vaardigheden die je hebt ook daadwerkelijk in. Stel je hebt een bepaalde keuze gevoeld voor jezelf, je bespreekt deze met iemand anders en je gaat twijfelen. Je gaat erover nadenken en kunt niet meer voelen wat je eigen zelf wil. Of stel je merkt dat je je elke keer zwaar voelt als je bij bepaalde mensen bent en je betrekt het op jezelf of je weet niet hoe je jezelf hier tegen kunt beschermen. Of je bent gevoelig voor manipulaties van de ander, ze proberen op je schuldgevoel te werken (bewust of onbewust) en zo raak je in situaties verstrikt waarvan je voelt dat je er eigenlijk buiten wilt blijven.

Het is niet nodig om last te hebben van deze belastingen. Door jezelf te zijn, echt jezelf te voelen, van binnen naar buiten te leven kun je je vrij voelen in welke situatie je dan ook bent. Het is echt mogelijk en het is echt ALTIJD mogelijk. Maar je moet het wel doen, herkennen, toepassen en durven. Je zal merken als je hier stappen in gaat zetten dat het allemaal zoveel makkelijker en lichter wordt. In eerste instantie kan het even niet zo lijken omdat je nog ‘gelooft’ in oude patronen, maar durf het maar eens. Er ligt een wereld van vrijheid voor je open.

2016 Copyright Roos Plagge©. Er rust copyright op alle teksten. Gratis delen en gebruiken is mogelijk met mijn toestemming, neem dan even contact met me op. Dit artikel is geschreven door Roos Plagge. Wil je de Inspiratie mail ontvangen? Schrijf je dan in via www.lichterlevenacademie.nl en ontvang de gratis de zelftraining "Licht toelaten".


0 keer bekeken

​Bank gegevens: NL54 INGB 0007 3904 48 Roos Plagge

Lichter Leven Academie is een onderdeel van Roos Plagge

Kvk nummer: 24355239

BTW nummer: NL001571799B71

© Lichter leven academie Brielle

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Volg mij